Informatie

Informatie

Naarmate we ouder worden kunnen de cognitieve functies afnemen. Heel veel mensen weten niet exact wat het betekent; de cognitieve functies.

De typisch menselijke cognitieve vermogens zijn moeilijk exact te beschrijven. Het geheugen maakt er zeker deel van uit. Herinneringen en mensen en zaken herkennen horen tot onze voortdurende dagelijkse werkelijkheid en zijn van cruciaal belang voor ons functioneren. Ook iets nieuws leren is een mentale functie waarbij geheugen en concentratie een belangrijke rol spelen. Niet alleen die zaken die met het denken te maken hebben maar ook lichamelijke activiteiten zoals lopen, bewegen, soepel blijven kunnen worden beschouwd als hogere cognitieve functies. Lopen lijkt een automatisme maar vraagt veel aandacht en coördinatie waarbij planning, geheugen en andere motorische en waarnemingsprocessen centraal staan.

We weten, en ervaren allemaal wel een beetje dat naarmate we ouder worden onze cognitieve vermogens afnemen.

Die achteruitgang gaat doorgaans heel langzaam want de hersenen hebben een grote hoeveelheid reservecapaciteit. Daardoor duurt het even voordat gebreken zichtbaar worden. De eerste praktische gevolgen uiten zich meestal onder stressvolle omstandigheden, zoals ziekte of grote (geestelijke) druk en vermoeidheid. Met het voortschrijden der jaren zullen mensen vaker ervaren dat het in hun bovenkamer niet meer altijd zo soepel loopt als vroeger. Dat geldt vooral voor het geheugen, maar ook voor het vermogen diverse dingen tegelijkertijd te doen of van taak en aandacht te wisselen. Het wordt moeilijker zich te concentreren. McS complex is speciaal ontwikkeld voor de 50 plusser en is gemaakt om senioren te ondersteunen.

McS-complex is een samenstelling met o.a. vitamines B3, B6 en B12. Deze ingrediënten ondersteunen het energieniveau en de cognitieve vermogens zoals het geheugen en het concentratievermogen.

Het brein kan langer in conditie worden gehouden door een goede voeding, voldoende lichaamsbeweging, sociale contacten en hersengymnastiek.

McS-complex

McS-complex is een samenstelling met o.a. vitamines B3, B6 en B12. Deze ingrediënten ondersteunen het energie niveau en de cognitieve vermogens zoals het geheugen en het concentratievermogen. McS-complex is gemaakt om senioren te ondersteunen.

webshop keurmerk

Ervaring delen

Wij zijn erg benieuwd naar uw ervaring met ons product. Op de reviews pagina kunt u ervaringen van anderen lezen. Via onderstaande knop kunt u uw eigen ervaring met ons delen.