Voeding en vitamines

Voeding en vitamines

Een evenwichtige voeding blijft belangrijk tot op hoge leeftijd. Een aantal voedingsstoffen verdient daarbij bijzondere aandacht.

Water en vitamine B

We bestaan voor de helft tot twee derde uit water. Niet verbazingwekkend dat water in ons lichaam een aantal sleutelfuncties vervult, waaronder het transport van zuurstof en nutriënten. Tekort aan vocht leidt tot uitdroging van weefsels. Dat leidt tot een gevoel van dorst. Ouderen nemen de dorstprikkels minder goed waar, zodat zij minder tot drinken worden gestimuleerd. Uitdroging kan sufheid en verwarring veroorzaken. Het regelmatig drinken bij en tussen de maaltijden van ongeveer anderhalve liter water per dag wordt aanbevolen.

Die regelmaat van eten en drinken gedurende de dag is niet alleen goed voor de vochtbalans, ook houdt zij de bloedglucose spiegel in het lichaam op peil en daarmee de toevoer van glucose, de cellulaire brandstof, naar de hersenen. Tekort aan B-vitaminen kan een oorzaak zijn van geheugenstoornissen. Zijn die stoornissen licht, dan zijn ze nog omkeerbaar, ernstige tekorten echter meestal niet. Bij ouderen vraagt vitamine B12 bijzondere aandacht, omdat bijna een kwart van de ouderen boven de 70 jaar een milde vitamine B12-deficiëntie heeft. Dit tekort kan leiden tot de degeneratie van het zenuwstelsel en tot dementie. In supplementen is B12 niet gebonden aan eiwitten zodat het beter wordt opgenomen.

McS-complex

McS-complex is een samenstelling met o.a. vitamines B3, B6 en B12. Deze ingrediënten ondersteunen het energie niveau en de cognitieve vermogens zoals het geheugen en het concentratievermogen. McS-complex is gemaakt om senioren te ondersteunen.

webshop keurmerk

Ervaring delen

Wij zijn erg benieuwd naar uw ervaring met ons product. Op de reviews pagina kunt u ervaringen van anderen lezen. Via onderstaande knop kunt u uw eigen ervaring met ons delen.